Céljaink

  • Nemzetközi kapcsolatok: hogyan tudunk kapcsolatba lépni más nemzettel, kultúrával, mit adhatunk mi Hollandiának? A tinédzserek számára az egyik legfontosabb kérdés: ki vagyok én, milyen értékek fontosak számomra? Egy másik kultúrán, nemzeten keresztül könnyebb felismerni a saját jegyeinket. Ha másokéval összehasonlítjuk nemzeti, vallási és európai identitásunkat, ha a saját bőrünkön tapasztaljuk meg, mit jelent egy másik kultúrában, más szokások, szabályok között élni, könnyebben alakíthatjuk saját értékrendszerünket és a jövőben tudatosabb emberré válhatunk. Megvizsgáljuk, milyen  a keresztény egyházak szerepe a határon túli magyarok életében? Hogyan változnak a vallások a nyugati társadalomban? Milyen értékrendet közvetít a kereszténység napjaink Európájában?
  • Élethosszig tartó tanulás az iskolán kívül: modell a saját életutunk megtervezésére, példamutatás öt különböző témájú projekten keresztül a tanév során. A 21. század kompetenciáinak megismerése: informatikai és kritikai gondolkodás, interkulturális együttműködő készség, vállalkozókedv, társadalmi és kulturális tudatosság, rugalmasság, hiteles magabiztosság stb. Hogyan és mit kutassunk? Módszertani sokszínűség a tudomány világában és azon túl. Prezentációs készségek fejlesztése idegen nyelveken – honlapkészítés, előadások, szponzorokkal való tárgyalások mentén- különböző marketing és kommunikációs technikák feltérképezése és alkalmazása.
  • Szociális kompetenciák fejlesztése: kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás partnerekkel, adománygyűjtő kulturális programok szervezése, a projekt folyamatos kommunikációja helyi, országos és nemzetközi szinten. Mit jelent a protokoll a gyakorlatban? A vendéglátás megszervezése különböző csoportok számára. Közösségépítés: a projekt valamennyi részét az iskola tanárai és a szülők közösen szervezik a tanulókkal.
Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: