Projektek Pannonhalmán

  • Februárban kezdünk: Önismereti kurzus az iskolapszichológus támogatásával, szülői részről Baracskai Mónika pszichiáter segíti a projekt létrejöttét. Kik vagyunk? Milyen előítéleteink vannak társainkkal, idegenekkel szemben? Hogyan válhatunk nyitottabbá, érzékenyebbé mások problémái iránt? Digitális kérdőív segítségével készítünk egy állapotfelmérést az osztályról, amit majd, kis csoportokban együtt kiértékelünk, kutatásmódszertani ismeretek elsajátításával. Ehhez csatlakozva Czibere Mária nyelvész csinál a fiúknak egy kis kommunikációs tréninget -Viselkedés- nyelvhasználat és imázs. Mit üzen másoknak a megjelenésünk, a viselkedésünk, hogyan kommunikálhatunk céltudatosabban?
  • A holland és a magyar kultúra kapcsolódása a történelmen, az irodalmon és a művészeteken keresztül. A vallások szerepe a holland társadalomban- vallások és gazdasági élet, vallások és politika, vallások és oktatás összefonódása (a kereskedő és a pap viszonya alapján). Szeretnék néhány osztályban tanító tanárra (Csertán Judit, Komálovics Zoltán, Csordás Zoltán stb.), valamint Szalai Zsoltra és Kees Teszelszkyre számítani.
  • Márciusban kezdődik a következő projekt, amit. Szilika-Iván Emőke szervezi és vezeti a munkát, szívesen vesszük Erdőssy István földrajztanár részvételét. Környezettudatosság és a fenntartható fejlődési célok, cirkuláris gazdaság Hollandiában. Meddig bírja a tengerszint-emelkedést a nagy holland zárógát? A Delta gátrendszer megismerése, a hidrogén mint energiaforrás a földgázról való leállás átmenetében.
  • Áprilisban:Kodály-módszer az oktatásban- az osztály nagy része hangszeres és/vagy néptánc képzésben is részesül, sőt képes arra, hogy koncerten előadjon. A művészi produkciók az örömszerzésen túl az adománygyűjtés egyik lehetőségét is magukban rejtik: ének, hangszeres produkciók és néptánc formájában. Az osztályhoz profi énektanár érkezik, aki megtanítja mindenkinek azokat a népdalokat, amelyek később a színpadi produkciókban is megjelennek. Természetesen ott már csak azok fognak énekelni, akik szeretnének. Nényei Noémit és Lacit szervezi ezt a programot, és a tanórákon folyó néptánc- oktatással együtt előkészíti a kulturális műsort, a Zeneiskola tanárainak közreműködésével.
  • Májusban: Az önkéntes munka helye és szerepe a magyar és a holland társadalomban. Váradi Katit kértük, hogy tapasztalatait ossza meg a fiúkkal egy beszélgetés keretében, sőt, lehetőség szerint szervezzünk egy közös programot a védenceivel. Ennek a kidolgozása még folyamatban van.
Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: